duminică, 22 noiembrie 2020

Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Ieri, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, s-au împlinit 15 ani de întâlniri cu bucurie!

15 ani de când ne adunăm la activitățile cu copiii în parohia Ortodoxă Timișoara Fabric-Vest, în fiecare sâmbătă, duminică.
Am început timid, într-o încăpere de la demisolul bisericii, activitățile la Clubul pentru copii „Peștișorul de aur”. De ce am adunat întâlnirile acestea sub denumirea Peștișorului de aur? Pentru că am vrut ca locul acesta din biserică să fie un loc al dorințelor împlinite: așa cum peștișorul din poveste împlinește dorințe, așa Mântuitorul (peștele = simbol pentru Hristos) împlinește cererile de folos. Ne-am străduit să învățăm împreună să ne dorim numai lucruri bune, de folos sufletului nostru, să ne împrietenim noi între noi și cu Dumnezeu.
De-a lungul timpului, copiii au tot venit, unii au plecat, alții au rămas și au crescut împreună. Privind în urmă (și în fotografii 🙂 ) ne bucurăm să-i vedem pe copiii încredințați de părinți bisericii (după cum părinții Maicii Domnului au încredințat-o pe Maria la templu) - chiar și numai 2 ore, o dată pe săptămână 🙂 - cum au crescut, au devenit tineri frumoși care se organizează singuri, au seri de dialog/film/activități comunitare.
N-a fost roz tot timpul, au fost și vârste cu revolte, pauze, încercări, dar marea bucurie rămâne aceea că tinerii de acum au avut unde să se întoarcă, să-și facă și alți prieteni și să rămână uniți, în jurul lui Hristos.
În fotografii sunt doar o parte dintre copiii-tineri și o parte dintre cei mai mici ce vin acum. Cum s-ar zice „work in progress” 🙂
Mulțumiri din inimă tuturor acelora care, de-a lungul anilor, într-un fel sau altul, ne-au fost aproape! ❤️
Ce am mai facut în ultimii 15 ani, găsiți aici:









Niciun comentariu: