duminică, 5 iunie 2022

Despre Rugăciune (Ioan 17, 1-13)

 Astăzi am povestit despre Înălțare/ Ziua Eroilor, despre Rusalii/ Pogorârea Sfântului Duh, hramul bisericii noastre (ne pregătim pentru duminica viitoare) și despre rugăciune, (din Evanghelia de azi - Ioan 17, 1-13).

- Ce este pictat în față, chiar aici, sus?
- Mâna lui Dumnezeu care îi ține pe credincioși?
- Dar în stânga și dreapta mâinii?
- Sunt nume. A, a zis părintele că sunt numele celor care au murit în Revoluție! Și parcă a zis că au fost scrise de pictor (Sorin Efros) chiar în 17 decembrie! Mâna îi ține pe cei care și-au dat viața pentru noi!
- Da, și monumentul de afară, care le este închinat, a fost sfințit chiar de Ziua Eroilor.
Monumentul este un pomelnic al celor care au murit în decembrie 1989, la Timișoara, pentru realizarea căruia, autoarea Linda Saskia Menczel s-a inspirat din Banda lui Möbius, simbol al infinitului.
Așa cum a spus părintele la predică, noi îl cunoaștem pe Dumnezeu dăruindu-ne și jertfindu-ne pentru alții, așa cum Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit pentru noi. De aceea, este important să păstrăm memoria și să-i pomenim mereu pe cei care, în decembrie 1989, s-au dăruit și s-au jertfit pentru noi. Atunci când ne dăruim și ne jertfim pentru aproapele nostru, ne împărtășim din Taina Dumnezeirii.
Banda lui Möbius ne descoperă, matematic, faptul că 1 poate să fie infinit, 1 este Dumnezeu și, în felul acesta, ne împărtășim de veșnicie.
Pentru că erau dornici de joacă, am jucat, din nou, o variantă a jocului „de-a v-ați ascunselea” - unul se ascunde, ceilalți îl caută și, pe măsură ce îl găsesc, se așază lângă el și se roagă împreună.
Să aveți măcar atâta bucurie câtă am avut noi și să vă țină măcar toată săptămâna! 🙂






































































































Niciun comentariu: