Astăzi am povestit despre Înălțare/ Ziua Eroilor, despre Rusalii/ Pogorârea Sfântului Duh, hramul bisericii noastre (ne pregătim pentru duminica viitoare) și despre rugăciune, (din Evanghelia de azi - Ioan 17, 1-13).
- Ce este pictat în față, chiar aici, sus?
- Mâna lui Dumnezeu care îi ține pe credincioși?
- Dar în stânga și dreapta mâinii?
- Sunt nume. A, a zis părintele că sunt numele celor care au murit în Revoluție! Și parcă a zis că au fost scrise de pictor (Sorin Efros) chiar în 17 decembrie! Mâna îi ține pe cei care și-au dat viața pentru noi!
- Da, și monumentul de afară, care le este închinat, a fost sfințit chiar de Ziua Eroilor.
Monumentul este un pomelnic al celor care au murit în decembrie 1989, la Timișoara, pentru realizarea căruia, autoarea Linda Saskia Menczel s-a inspirat din Banda lui Möbius, simbol al infinitului.
Așa cum a spus părintele la predică, noi îl cunoaștem pe Dumnezeu dăruindu-ne și jertfindu-ne pentru alții, așa cum Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit pentru noi. De aceea, este important să păstrăm memoria și să-i pomenim mereu pe cei care, în decembrie 1989, s-au dăruit și s-au jertfit pentru noi. Atunci când ne dăruim și ne jertfim pentru aproapele nostru, ne împărtășim din Taina Dumnezeirii.
Banda lui Möbius ne descoperă, matematic, faptul că 1 poate să fie infinit, 1 este Dumnezeu și, în felul acesta, ne împărtășim de veșnicie.
Pentru că erau dornici de joacă, am jucat, din nou, o variantă a jocului „de-a v-ați ascunselea” - unul se ascunde, ceilalți îl caută și, pe măsură ce îl găsesc, se așază lângă el și se roagă împreună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu