sâmbătă, 19 martie 2016

Bunavestire

      Înainte să vorbim despre Bunavestire, ne-am amintit ce este postul (o perioadă de pregătire sufletească și trupească înaintea marilor sărbători; abținerea de bunăvoie de la gânduri, vorbe, fapte rele și de la consumul alimentelor de origine animală) și ni l-am imaginat ca pe o călătorie spre Înviere.
      Așadar, am întins o foaie lungă, lungă pe jos (am folosit un sul de hârtie pentru fax) și fiecare copil s-a așezat de-o parte sau de alta a foii, având creioane pregătite pentru a desena un drum cu tot ceea ce presupune el: munți, câmpii, flori, iarbă, soare, dar și nori, pietre, obstacole. Scopul a fost ca cei mici să înțeleagă faptul că postul durează, în timp, că pot fi zile mai ușoare sau mai dificile, dar că toate le potem duce cu ajutorul lui Dumnezeu, având înainte Învierea.
     O activitate similară, găsiți aici.
Apoi copiii au povestit despe Bunavestire, având înaintea lor planșa cu Bunavestire. Am amintit și despre Nașterea Domnului, ne-am amintit și de serbarea de Crăciun, având în vedere că se apropie și serbarea de Paști.

Am folosit, de asemenea, și cartea Povestiri din Noul Testament.

Povestiri din Noul Testament


Din cartea aceasta am citit deseori, este minunată! Textul este potrivit pentru cei mici, se face trimitere la cărțile Sfintei Scripturi, iar imaginile sunt splendide.

După ce am povestit, copiii s-au așezat la măsuțe și au pictat o icoană cu Bunavestire, pe un placaj, așa cum s-au priceput ei.

Mai întâi, au făcut conturul, după model, folosind indigoul. Mulți nu știau ce este o foaie de indigo și au fost foarte încântați să-o folosească.
Am cântat Născătoare de Dumnezeu  și ne-am bucurat împreună!Niciun comentariu: