Activitate
Vârsta: 4-8 ani
Obiective:
-
să
recunoască planta numită busuioc şi să-şi împodobească crucile cu busuioc;
-
să povestească legenda busuiocului şi să
conştientizeze importanţa acestei plante în biserică;
-
să afle
felul în care se cultivă busuiocul şi să planteze fire de busuioc în curtea
bisericii;
-
să-şi
formeze şi să-şi consolideze unele abilităţi practice, specifice nivelului de dezvoltare
motrică;
-
să prepare o
salată capresse
Materiale necesare:
- plante verzi de busuioc pentru împodobit crucile;
- fire de busuioc cu rădăcină pentru plantare; săpăligi;
- ingrediente salată capresse: roşii, ulei de măsline, mozzarela, sare, frunze proaspete de busuioc
Coordonator: prof. Rodica Poganu
Desfăşurarea activităţii:
La
început, ne rugăm împreună cu rugăciunile ştiute:
- Tatăl nostru;
- Rugăciune la intrarea în clasă;
- Rugăciunea de dimineaţă
După
rugăciuni, îi voi întreba despre locul în care ne-am rugat ( în faţa altarului,
în biserică) şi ne vom reaminti ceea ce am realizat în cadrul activităţilor
anterioare: crucile din lemn, candelele şi semnele de carte. Apoi le voi arăta
busuiocul, solicitându-i să îl recunoască. Aşezaţi în semicerc, copiii vor
asculta legenda busuiocului, reţinând importanţa busuiocului în viaţa Bisericii.
Pornind de la istorioara povestită, copiii vor
înţelege mai uşor ceea ce au de făcut: să împodobească crucile cu busuioc. De
asemenea, trebuie să reţină ca atunci când planta se usucă, să adune seminţele,
să le păstreze şi să le semene într-un ghiveci sau în grădină pentru a răsări o
plantă nouă.
Apoi, copiii împreună cu
coordonatorii, ies în curte şi, câte doi, plantează fire de busuioc.
Întorcându-se în spaţiul clubului „Peştişorul de aur”, cei mici prepară o salată capresse. Fiecare copil taie bucăţele de mozarella (folosind cuţite de plastic), roşii, frunze proaspete de busuioc. Apoi le amestecă, se adaugă ulei de măsline şi puţină sare. Când au terminat salata, se împarte tuturor şi mănânca fiecare din ceea ce au preparat.
Întorcându-se în spaţiul clubului „Peştişorul de aur”, cei mici prepară o salată capresse. Fiecare copil taie bucăţele de mozarella (folosind cuţite de plastic), roşii, frunze proaspete de busuioc. Apoi le amestecă, se adaugă ulei de măsline şi puţină sare. Când au terminat salata, se împarte tuturor şi mănânca fiecare din ceea ce au preparat.
La sfârşit, ne rugăm cu rugăciunea Toţi cu inima curată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu