sâmbătă, 25 aprilie 2015

Sfântul Gheorghe

Am reluat istoria despre Sfântul Gheorghe, ca în fiecare an, pentru că sunt copii noi care vin, iar cei care o știau, au povestit cu bucurie ce și-au amintit. Am pus accent pe curajul mărturisirii credinței Sfântului Gheorghe, pe biruința credinței asupra necredinței și am descris icoana; am încercat să găsim semnificația simbolurilor, a povestirii (Sfântul Gheorghe reprezintă credința, balaurul - necredința).

Apoi, ca activitate practică, am cofecționat o marionetă-balaur din șosete desperecheate, ochișori, hârtie colorată, fetru - pt aripi.



















sâmbătă, 4 aprilie 2015

Sâmbăta lui Lazăr

 Astăzi, pe lângă repetițiile pentru serbarea de Învierea Domnului, ne-am propus să povestim despre Sâmbata lui Lazăr, despre Intrarea Domnului în Ierusalim și, mai apoi, despre Săptămâna Patimilor, pe care o începem de luni.

După rugăciuni, ne-am așezat la povestit și m-am bucurat să-i văd pe copii grăbindu-se să povestească ce știau ei despre sâmbăta în care tocmai ne aflăm, Sâmbăta lui Lazăr. Apoi, au povestit despre cum intră Domnul în Ierusalim și despre ce se întâmplă în zilele ce urmează.

Ca de obicei, s-au așezat apoi la mesele de lucru și au colorat, decupat și lipit crucea Mântuitorului. Pe urmă, au lipit o cruce din betisoare de cafea și  au fixat-o cu un adeziv.





Ne-am imaginat că suntem în Betania, în Sâmbăta lui Lazăr, am împărțit roluri: Mântuitorul, Maria, Marta, Lazăr și am interpretat scena învierii lui Lazăr după o idee de aici.